Pomozimo maloj Nini iz Bujanovca

Kako bi Nina dosegla svoj maksimum, neophodna joj je operacija tetiva na klinici u Ćupriji. Pomozimo Nini! Upišimo 416 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem OVOG linka 

Bujanovac, 7. decembar 2017.– Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Ninu Stojmenović (2011) iz Bujanovca!

Nina je prevremeno rođena u 30. nedelji trudnoće.

Odmah nakon rođenja je prebačena na Institut za nenatologiju gde je provela prve mesece svog života.

Tokom njenog boravka na Institutu joj je diganostikovana Spastička hemiplegična cerebralna paraliza.

U osom mesecu su se ispoljili prvi znaci bolesti – desna šakica joj je non stop bila zgrčena. Mišićni tonus je takođe bio povišen i u desnoj nozi.

Nina je već pet godina konstantno na rehabilitaciji.

Jako je samostalna, ume sama da se obuče, samostalno se kreće, mentalno je očuvana, ide u vrtić i najsrećnijom je čini kada se igra sa svojom straijom sestrom.

Iako ima sve motorne funkcije, uključujući i samostalno stajanje i hod, ipak je pri hodu vidljiva asimetrija na štetu desne strane – kosa karlica i ne može da hoda na petama.

Kako bi Nina dosegla svoj maksimum, neophodna joj je operacija tetiva na klinici u Ćupriji, ali na žalost, sredstva za ovakav zahtev porodica nije u mogućnosti da isprati.

Pomozimo Nini! Upišimo 416 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj

Za Nininu samostalnost! Budimo humani!

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *