Saobraćaj: Pojačana kontrola na alkohol ove nedelje

Iz MUP podsećaju da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača

BUJANOVAC, BEOGRAD, 11. decembar 2017. (foto ilustracija)-  Na putevima u Republici Srbiji u ponedeljak je počela akcija pojačane kontrole saobraćaja, koju će do 17. decembra sprovoditi pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, saopšteno je iz tog ministarstva.

U saopštenju se navodi da će ova akcija, koja je usmerena na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, istovremeno biti realizovana u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Iz MUP podsećaju da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača.

Analize saobraćajnih nezgoda u Republici Srbiji ukazuju na to da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao uticajni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Tokom sprovođenja ove akcije, u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama, navodi se u sapštenju




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *