Zafirović i Behljulji, jedini Bujanovčani na unutrašnjem dijalogu o KiM

Jedini Bujanovčani koji su prisustvovali sastanku privrednika, koji je u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM inicirao predsednik republike, slažu se da politici nema mesta u ekonomiji

 

BUJANOVAC, BEOGRAD, 12. decembar 2017.Nenad Zafirović i Nedžat Behljulji  bili su jedini privredenici iz Bujanovca koji su u utorak učestvovali u ekonomskom delu unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, odnosno sastanku „Radne grupe za pružanje podrške vođenju unutrašnjeg dijaloga o KiM“.

Behljulji i Zafirović ekskluzivno za Bujanovačke, neposredno po završetku sastanka u Beogradu, za Bujanovačke iznose svoje utiske sa skupa.

Bujanovački privrednik Nedžat Behljulji kaže za Bujanovačke da je na sastanku istakao da privrednici sa juga Srbije, koje je nazvao herojima, više ne smeju da budu taoci političkih odnosa Beograda i Prištine, te da „obe vlade treba da preseku svoje odnose“:

-Rekao sam i da Srbija ne bi trebalo da bude neprijateljski nastrojena prema Kosovu ako želimo normalizaciju ekonomskih odnosa, kaže Behljulji za Bujanovačke.

Nenad Zafirović, direktor Bivode, za naš portal kaže da je na sastanku privrednika preovladao stav da ekonomija ne bi trebalo da ima veze sa politikom.

Čitav sastanak protekao je u tom tonu, bez politike, kaže Zafirović.

Četvrtoj rundi unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, na kojoj su učetvovali privrednici, njih stotinak iz Srbije, čulo se da je privredna razmena između Srbije i Kosova vredna 360 miliona evra, ali i to da postoje mnoge barijere u trgovini.

Sastanku su prisustvovali, između ostalih, Miroljub Aleksić, vlasnik Alko grupe, Marko Đurić, direktor kancelarije za KiM i Nikola Selaković, savetnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naš interes je da što pre otvorimo granice, da definišemo platni promet i podstaknemo trgovinu ne samo sa Severom, već sa celim Kosovom, rekao je Aleksić a prenosi RTS.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *