Opštinsko veće o smeću u Petra Drapšina, u subotu o budžetu

S obzirom da se tu, pored kontejnera za odlaganje otpada, stalno nalazi parkirana traktorska prikolica sa drvima za ogrev, često dolazi do blokade ove ulice, naročito kada dođe kamion „Komunalca“ da prazni kontejnere

Ulaz u Petra Drapšina posle intervencije smećara

BUJANOVAC, 13. decembar 2017. – Na početku Ulice Petra Drapšina u centru Bujanovca, gde su ranije  stajala čertiri kontejnera, sada su samo dva, tako da se u kratkom roku oko njih nagomila mnogo smeća.

S obzirom da se tu, pored kontejnera za odlaganje otpada, stalno nalazi parkirana traktorska prikolica sa drvima za ogrev, često dolazi do blokade ove ulice, naročito kada dođe kamion „Komunalca“ da prazni kontejnere.

Potrebna još dva kontejnera: Veli Idrizi

Na ovaj problem je ukazao član Opštinskog veća Veli Idrizi.

On je nadležnima u javnom komunalnom preduzeću sugerisao da  postave još dva kontejnera.

Tehnički direktor JP „Komunalac“ Ilir Taipi je obećao  da će smeće biti odvezeno već tokom dana, što je i učinjeno, sudeći prema snimku fotoreportera „Bujanovačkih“, napravljenom po završetku današnje sednice Opštinskog veća. 

Većnici su, osim  programa  rada i plana  finansijskog poslovanja pomenutog javnog preduzeća, usvojili i  plan aktivnosti Centra za socijalni rad Bujanovac u 2018. godini.

Razmatranje izveštaja o radu u  2016./17,  kao i upoznavanje sa planiranim  aktivnostima  za predstojeću  radnu godinu PU “Naša radost”, zbog  odsustva direktora ove javne ustanove, odloženo je za narednu sednicu Veća, koja će biti održana u subotu, kada će se na dnevnom redu, između ostalog,  naći i nacrt budžeta opštine Bujanovac za 2018. godinu.

Opštinsko veće je na sednici u sredu usvojilo  i nekoliko  nacrta  i predloga odluka o utvrđivanju lokalnih taksi za 2018. godinu, koje se slivaju u budžet opštine Bujanovac. 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *