Tasiću šahovska katedra na niškom Univerzitetu

Profesor matematike i informatike predaje šah na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu

BUJANOVAC, NIŠ, 13. decembar 2017. –  Bujanovčanin Nenad Tasić, profesor matematike i informatike, nacionalni šahovski sudija sa FIDE licencom i majstorski kandidat, koji je nadavno stekao zvanje sportskog operativnog trenera šaha, angažovan je za predavača na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

Odluku o tome donela je ova visokoškolska ustanova koja je od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobila licencu za  stručno osposobljavanje i usavršavanje kadrova u sportu i  rekreaciji i sticanje zvanja operativnog trenera u svim sportskim granama.

Profesor Tasić već je održao prvo predavanje na osnovu svojih knjiga “Analiza sportske aktivnosti, metodika podučavanja u nastavi i treninga u šahu” i “Sportsko pedagoška i trenažna praksa u šahu”.

Tasić podseća da knjige još nisu katalogizovane, ali njihovo objavljivanje planira za iduću godinu.

-Moje imenovanje nije značajno samo za šahovski, već i za druge  sportove, koji će biti u obavezi da imaju  sportske operativne trenere.  Novim zakonskim propisima je predviđeno da svaki sportski klub mora imati operativnog trenera – naglašava sagovornik “Bujanovačkih”.

Profesor Tasić je predsednik Šahovskog  saveza Pčinjskog okruga, član  UO ŠS Centralne Srbije i ŠK Jug iz Bujanovca.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *