Brankovci u Novogodišnjoj bajci (foto)

Školski psiholog  Tatjana Jocić  kaže da je pedesetak učenika  u prethodne tri nedelje izradilo čestitke i ukrase koje su se našle na štandu

BUJANOVAC, 18. decembar 2017. –  Učenici OŠ „Branko Radičević“ u ponedeljak su, povodom Međunarodnog dana migranata, 18. decembra,  na velikom novogodišnjem izložbeno-prodajnom štandu, postavljenom ispred Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, organizovali prodaju novogodišnjih čestitki i ukrasa.

Sve ove predmete izradili su u okviru  „Novogodišnje bajke“, zajedno sa drugarima i drugaricama iz Privremenog prihvatnog centra u Bujanovcu sa kojima pohađaju nastavu u toj školi.

U ulozi prodavaca našla su se sama deca, koja kažu da su zadovoljni odzivom sugrađana, a na pitanje potencijalnih kupaca „koliko košta“ uglas odgovaraju: „Koliko date!“

Školski psiholog  Tatjana Jocić  kaže da je pedesetak učenika  u prethodne tri nedelje izradilo čestitke i ukrase koje su se našle na štandu.

-U kreativnim radionicama učestvovali su članovi učeničkog parlamenta, predsednici odeljenskih zajednica, mališani  iz Prihvatnog centra za migrante i ostala zainteresovana deca. Sa njima je radila  Marijana  Petrušijević, profesorka  likovne kulture – kaže je sagovornica „Bujanovačkih“.

Dobijeni novac od prodatih novogodišnjih čestitki i ukrasa, koje nisu imale cenu već je svako davao koliko želi, ide u  fond škole „B. Radičević“.

Pedagog Natalija Stanković podseća da će prikupljena sredstva biti upotrebljena  za kupovinu  materijala neophodnog za rad sledećih kreativnih radionica.

„Novogodišnjom bajkom“, koju organizujemo sveke godine u ovom periodu, obuhvaćena je i izrada novogodišnjih jelki. Tako je svako odeljenje napravilo svoju jelku. One će biti izložene 20. decembra u školskom holu. Na osnovu glasova učenika biće izabrane  tri najlepše – kaže pedagog  bujanovačke OŠ „B. Radičević“.

Očekuje se  da će na ovogodišnjoj školskoj izložbi biti izloženo četersedetak  odeljenjskih jelki.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *