Odbornici izglasali budžet za 2018.

Opozicija poručila da treba razmišljati o novim radnim mestima umesto o asfaltiranju

BUJANOVAC, 21. decembar 2017. –  Budžet opštine u 2018. godini iznosiće 1.164.500.000 dinara, odlučila je Skupština opštine Bujanovac većinom odborničkih glasova.

Za ovaj  finansijski dokument  glasala su 24 odbornika, a četvoro je bilo protiv. Uzdržanih nije bilo.

Načelnik Odeljenja za finansije i pomoćnik predsednika opštine Bujanovac Boban Pavlović je, obrazlažući predlog odluke, podsetio da se u sledećoj godini, u skladu sa preporukom Ministarstva finansija, ukidaju sopstvena sredstva individualnim korisnicima.

Mitrović

Sva njihova finansijska sredstva slivaće se u budžet opštine. Ispunjena je i Odluka o maksimalnom broju zaposlenih kod svih korisnika budžeta – rekao je Pavlović, uz napomenu da je ovo četvrta godina od kada se radi programski budžet.

Nenad Mitrović, šef odborničke grupe okupljene oko SNS, ukazao je na to da su izostali izveštaji o upotrebljenim budžetskim sredstvima od strane korisnika, iako je to bilo najavljeno.

On je, pri tom, naveo primer sportskih klubova.

Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić je podsetio da je ranije podržao Mitrovićev predlog.

Svako ko ne podnese izveštaj o utrošenim sredstvima neće moći da učestvuje u konkursima za nova sredstva – naglasio je Arsić.

Odbornik Miodrag Milković je, obraćajući se predsedniku Šaipu Kamberiju ( koji mu je skrenuo pažnju da se obraća Skupštini) rekao da opština Bujanovac ima 5.000 nezaposlenih i da ljudi nemaju od čega da žive.

Obratite malo više pažnje na ono što ćete raditi u sledećoj godini. Apelujem da se vi i vaši koalicioni partneri okrenu otvaranju novih radnih mesta, a ne izgradnji infrastrukture, s obzirom da se u svakoj trećoj reči pominje asfalt – kazao je Milković.

Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić je rekao da lokalna vlast radi na izradi projekata i konstatovao da  bez podrške resornih ministarstava nema  rezultata.

Odbornik SNS Nenad Zafirović je poručio da pozicija treba da objasni odbornicima i javnosti gde je „to toliko zapelo“.

Čini mi se da opozicija nije u tolikoj meri protivnik budžeta. Možda bi trebalo da se pozabavite i nekim svojim saradnicima. I kad bi hteo da budem zlonameran, rekao bih da bi vi to okarakterisali kao jeres, kao bogohuljenje – istakao je Zafirović.

Hida

Hajredin Hida, šef odborničke grupe Demokratske partije(DP) Nagipa Arifija, rekao je da DP smatra da je budžet potrošački a ne razvojni.

Vi ovu godinu treba da nazovete godinom asfalta – istakao je Hida.

Predsednik Kamberi je, odgovarajući odborniku Mitroviću, rekao da se tek po završetku budžetske godine mogu tražiti izveštaji od korisnika sredstava.

Obraćajući se odborniku Milkoviću, Kamberi je ukazao na obavezu države da pomogne razvoj grupi nerazvijenih opština, u kojoj se nalazi i bujanovačka.

Kamberi

On je naveo primer da  preševska opština plaća državi 1.500 evra za korišćenje  fabričkog  prostora za preduzeće “Solid”, u bivšoj fabrici “Čik” u Preševu.

Nakon današnjeg donošenja odluke o budžetu opštine Bujanovac za 2018. godinu, na dnevnom redu Opštinskog  veća  sutra će se naći rebalans budžeta za 2017. godinu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *