„Naš grad-naše škole“: Alternativni vodič kroz Bujanovac

Nastavnici su prošli seminare na temu interkulturalnosti u radu sa učenicima koji su na našim radionicama mogli da izraze svu svoju kreativnost i talente, iz čega je nastao kalendar na srpskom i albanskom jeziku

BUJANOVAC, 22. decembar 2017. – Završni događaj projekta „Naš grad-naše škole“, koji zajedno sprovode Koordinaciono telo za jug Srbije i Grupa 484, uz podršku švajcarske dečije fondacije Pestaloli, održan je u Domu kulture u Bujanovcu.

Tamara Cvetković iz beogradske Grupe 484 kaže da su u projektu učestvovali đaci i nastavnici šest škola sa teritorije Bujanovca:

Dečija vizija Bujanovca: Tamara Cvetković

-Nastavnici su prošli seminare na temu interkulturalnosti u radu sa učenicima koji su na našim radionicama mogli da izraze svu svoju kreativnost i talente, iz čega je nastao kalendar na srpskom i albanskom jeziku, koji predstavlja njihovu viziju Bujanovca, jedan takoreći alternativni vodič kroz Bujanovac, objašnjava Tamara Cvetković.

Na priredbi održanoj u petak učenici su, pred punom salom Doma kulture, kroz umetnički performans prezentovali sve ono što su radili tokom projekta.

Cilj projekta bio je zbližavanje dece dve etničke zajednice, ali i da kroz zajednički rad i druženje izađu iz lokalne svakodnevnice, da se ohrabre da iznesu svoje stavove i mišljenje.

U projektu je učestvovalo 70 nastavnika i nešto preko 80 đaka srednjih i osnovnih škola Sveti Sava, Sezai Suroi, Ali Bektaši, Branko Radičević, Naim Frašeri i Vuk Karadžić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *