Milka Arsić: Lov nije samo za muškarce

Možda sam se našla u ovom društvu i zato  što mi oružje „nije strano“, s obzirom da je ono sastavni deo moje profesije

BUJANOVAC, 25. decembar  2017. –  Predrasude u sportu, hobiju i životu uopšte definitivno se sele u istoriju, doduše polako i stidljivo.

Jedan od ukorenjnih stereotipa  u Bujanovcu i okolini donedavno je bilo nepisano pravilo da je lov rezervisan samo za muškarce.

Međutim, aktuelni primeri iz Lovačkog udruženja „Golub“ Bujanovac, koje je obeležilo sedam decenija uspešnog delovanja i postojanja, takvo uvreženo, diskriminatorsko  mišljenje upravo demantuju.

Među 300 članova  ove asocijacije, Milka je ravnopravno sa još nekolicinom kolega ponela epitet najaktivnijeg lovca i bronzani lovački orden koji joj je uručen na proslavi 70. rođendana  LU „Golub“ u subotu 23. decembra.

-Radim svešto rade i drugi  u udruženju. Lovac sam od 2012. godine. Verovatno je u pitanju genetika, pošto je moj pradeda bio stravstveni lovac. Možda sam se našla u ovom društvu i zato  što mi oružje „nije strano“, s obzirom da je ono sastavni deo moje profesije – kaže Milka.

Zaposlena je u PS Bujanovac, gde radi kao policijski službenik.

Veli da u lov uglavnom ide u decembru i januaru, i to samo na krupnu divljač.

Naravno sa svojom „petometkom“, koju rado  zameni nošenjem hrane za divljač, kada se organizuju akcije postavljanja hranilišta u lovištu.

Otkriva  da je ovim divnim hobijem  „zarazila“ i supruga Zorana.

I on je pre tri godine postao lovac, pa druženje nastavljamo i u lovu, zajedno sa drugarima. Poručila bih ženama da se što više uključe u ovaj hobi, jer je to dobar sport – iskrena je sagovornica „Bujanovačkih“




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *