Sednica SO Bujanovac: Ćeraćemo se još

BUJANOVAC, 26.decembar 2017 –  Asfaltiranje puta od „Jugokopa“ do Krševice, iz godine u godinu prenosimo u budžetu opštine. Zašto ta sredstva prenosimo  tako, i hoćemo li sledeće godine imati završen taj projekat koji je od velikog značaja za desetak sela?

Čestitka: Mitrović

Ova pitanja postavio je Nenad Mitrović, šef opozicione odborničke grupe u SO Bujanovac okupljene oko Srpske napredne stranke,  prilikom  razmatranja predloga odluke o rebalansu opštinskog budžeta za 2017. godinu.

On je iza skupštinske govornice uputio „čestitku“ Partiji za demokratsko delovanje (PDD), „na izbornom rezultatu ostvarenom u Preševu“.

PDD je na izborima u Preševu 24. decembra osvojila 12.3 odsto glasova i zauzela treće mesto po preliminarnim rezultatima.

-Gospodine Mitroviću, hvala na čestitki za Preševo. Hvala na brizi. Nemojte misliti da ste pobedili PDD (Partiju za demokratsko delovanje). Ćeraćemo se mi još – poručio je Kamberi.

Ne mislite da ste pobedili PDD: Kamberi

Odgovarajući na Mitrovićevo pitanje o putu Jugokop Krševica, zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić je podsetio da izgradnja ovog putnog pravca u košta 89 miliona dinara.

Ona u tehničkom smislu funkcioniše, i to je stvar načelnika. U suštinskom, sve vreme izostaje pravi uvid: bavimo se rebalansom bez uvida u projekte i njihovu realizaciju. Ovim je jedino zadovoljna vlast i niko više- konstatovao je Zafirović

Radi se o celokupnom iznosu za taj put koji se radi u fazno. Za narednu godinu je predviđeno 25 miliona dinara. Do sada je urađeno od Ljiljanca do Žbevca. Tu su stvari jasne. Nadamo se da ćemo iduće godine obezbediti 4 miliona do Krševice. Mislim da je sve ovo usklađeno sa realnim stanjem u budžetu – istakao je Arsić.

Zadovoljna samo vlast: Zafirović

Odbornik SNS, Nenad Zafirović, je rekao da je rebalans, kao i budžet, jedna maglovita priča.

Ona u tehničkom smislu funkcioniše, i to je stvar načelnika. U suštinskom, sve vreme izostaje pravi uvid: bavimo se rebalansom bez uvida u projekte i njihovu realizaciju. Ovim je jedino zadovoljna vlast i niko više- konstatovao je Zafirović.

Nadovezujući se na opasku Hajredina Hide iz DP, da Nacionalni savet štiti  manjinu od manjine, tj. Albance od Albanaca, Zafirović je kazao da u uslovima kada je „manjina u stvari na mikroplanu većina“, kao što je ovde slučaj, onda je mišljenje NSA, npr. u vezi promene trga, u stvari, suvišna i graniči se sa zloupotrebom.

Kamuflaža: Hida

Šef odborničke Demokratske partije Hajredin Hida je, prethodno, na početku današnje skupštinske sednice, između ostalog zatražio da se rebalans budžeta povuče sa dnevnog reda, jer je on, kako je istakao „ kamufliranje stvari, da se ne bi videlo stvarno stanje“.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je podsetio da u opštinskom  budžetu danas ima 99.285.000 dinara i da je njegova realizacija trenutno 99,73 odsto

Ovaj predlog je odbijen većinom glasova.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je podsetio da u opštinskom  budžetu danas ima 99.285.000 dinara i da je njegova realizacija trenutno 99,73 odsto.

sve realno: Arsić

Mitrović je potom zatražio repliku, ali nije dobio zeleno svetlo predsedavajućeg  Basrija Veseljija da izađe za govornicu.

Odobrenje je stiglo tek posle usvajanja Odluke o rebalansu budžeta, drugog u 2017. godini.

-Ja sam šef odborničke grupe i treba da proučite Poslovnik. Smatram da će i u Bujanovcu vrlo brzo da usledi izborni rezultat kao i u Preševu, ukoliko nastavite ovako da se ponašate. Ovo je već peti put da vam se dešava da kao šef odborničke grupe, kada tražim reč, ne dobijam odobrenje – naglasio je Mitrović. 

Veselji, koji je zamenik predsednika SO Bujanovac, je  rekao da se radi po Statutu i da ne može da dozvoli da se priča o svačemu, jer se „izbori u Preševu neodnose na ovu skupštinu“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *