SO Bujanovac: Odbornik Blage Nisić protiv izveštaja Predškolske ustanove

BUJANOVAC, 26. decembar 2017. –  Izveštaj o radu  i finansijskom poslovanju bujanovačke Predškolske ustanove „Naša radost“  za  2016./17. godinu, jedini  je dokument od ukupno 17 predloženih, koji nije usvojen na sednici Skupštine opštine Bujanovac u utorak.

Neusvajanje izveštaja najavio je odbornik vladajuće Srpske liste Blage Nisić, koji je rekao da vladajuća Srpska lista neće glasati zbog toga, kako je istakao „jer smatra da nije u redu“, odnosno da je izveštaj isti kao prošle godine.

Nenad Mitrović, šef odborničke grupe okupljene oko SNS, okarakterisao je takav potez  tendencioznim, s obzirom da se na „ovako iscrpnom izveštaju od 42 strane“ vide nedostaci, a ne  vide se na drugim koji su usvojeni, a imaju „pet ili šest strana“.

Milovan Aleksić, direktor PU „Naša radost“ je odborniku Nisiću predočio da je „zatekao“ takve izveštaje.

On je, pri tom podsetio da je u pomenutom izveštajnom periodu ova ustanova ostvarila suficit od 86.000 dinara.

-Zašto lokalna samouprava duži niz godina ovoj ustanovi nije uplatila materijalne troškove? Da li je direktor u zakonskoj obavezi da izveštaj o radu ustanove daje Skupštini i ona da ih usvaja – upitao je Aleksić iza skupštineske govonice.

Za neusvajanje pomenutog izveštaja glasao je 21, a za usvajanje pet odbornika. Nasuprot ovome, godišnji plan rada i finansijskog poslovanja PU „N. radost“ usvojen je sa 24 odbornička glasa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *