Crveni krst Bujanovac i Telekom potpisali ugovor o saradnji (Foto)

Dokument je parafiran u bujanovačkom Domu zdravlja, u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali potpisnici u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša

Prikupljene 62 jedinice krvi

BUJANOVAC, 28. decembar 2017. –  Predsednica Humanitarnog udruženja “U srcu” Telekoma Srbije Suzana Nujić i sekretar Crvenog krsta Bujanovac Bratislav Lazarević u četvrtak su potpisali sporazum o međusobnoj saradnji i zajedničkom učešću u humanitarnim aktivnostima.

Dokument je parafiran u bujanovačkom Domu zdravlja, u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali potpisnici u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša.

Po rečima  predsednice Telekomovog Humatitarnog udruženja „U srcu“, sličan sporazum tokom 2017. potipsan je sa Institutom  za  transfuziju krvi u Beogradu.

„U srcu“ deluje već 11 godina kao humanitarno udruženje zaposlenih u „Telekom Srbija“ a.d. Beograd. Sarađujemo sa svim transfuziološkim ekipama, kako na regionalnom tako i na lokalnom nivou, privrednim subjektima, policijskim stanicama i organizacijama Crvenog krsta. Tokom ove godine podržali smo preko hiljadu dobrovoljnih davalaca krvi. Osim toga, naše udruženje prikuplja igračke, odeću i obuću za socijalno ugrožene porodice – podseća Suzana Nujić

Sekretar CK Bujanovac Bratislav Lazarević je izrazio zadovoljstvo potpisanim  sporazumom, koji omogućava  zajednički nastup dve organizacije u svim humanitarnim akcijama.

Jedna od njih je i ova , 12. redovna tokom 2017. godine. 

Crveni krst Bujanovac je, takođe organizovao još dve vanredne akcije, tokom letnjeg perioda, kada su smanjene rezerve krvi. Današnja, koju organizujemo sa HU „U srcu“ i niškim Zavodom postaje tradicionalna, s obzirom da smo prvu realizovali pre godinu dana.

U ovu akciju uključeno je svih pedesetak članova „Klub mladih 25“, koji u okviru bujanovačkog Crvenog krsta ima svoju autonomiju, što podrazumeva postojanje njegovih upravljačkih organa. Članovi Kluba prošli su kompletnu obuku za animiranje i motivaciju novih dobrovoljnih davalaca krvi, prvenstveno mladih – naglašava Lazarević.

Prema rečima Damnjana Popovića iz Crvenog krsta, u poslednjoj ovogodišnjoj akciji, čiji je organizator ova organizacija, prikupljene su 62 jedinice krvi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *