OFER: Život bez nasilja – za svako dete

BUJANOVAC, 28. decembar 2017. – Predstavnici državnih i lokalnih instituicija, civilnog sektora, škola, medija i Predškolske ustanove potpisali su u Domu kulture Sporazum o međusektorskoj saradnji u zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja za opštinu Bujanovac.

Sporazum je deo projekta „Zagovaranje za primenu protokola za zaštitu dece od nasilja“ pod sloganom: “Život bez nasilja – za svako dete!   Udruženi u zaštiti dece od nasilja!” u Bujanovcu sprovodi Omladinski forum za edukaciju Roma (OFER), u partnerstvu sa Užičkim centrom za prava dece.

Kenan Rašitović, predsednik OFER-a podseća da je cilj sporazuma „nulta tolerancija za nasilje, zanemarivanje i zlostavljanje dece“:

Ovaj projekat sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF-om, uz finansijsku podršku Evropske unije, a kao cilj projekta je zacrtano da u 20 opština u Srbiji na kraju imamo nove ili revidirane Sporazume u zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kaže Rašitović.

Portral Bujanovačke jedan je od potpisnika sporazuma, uz škole Sveti Sava, Sezai Suroi, Branko Radičević, Naim Frašeri, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, Crveni krst Bujanovac, Bujanovačko društvo učitelja (BUDU)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *