Miodrag Milković: Vanredni lokalni izbori cilj u 2018

Miodrag Milković, odbornik Ujedinjene seljačke stranke i direktor Veterinarske stanice Bujanovac, u autorskom tekstu za Bujanovačke obrazlaže zašto bi vanredni lokalni izbori naredne godine bili dobro za sve etničke zajednice

BUJANOVAC, 29. decembar 2017.Vanredni lokalni izbori u 2018. godini su cilj nas okupljenih oko Srpske napredne stranke (SNS) u SO Bujanovac, piše u autorskom tekstu za Bujanovačke Miodrag Milković, predsednik lokalnog odbora Ujedinjene seljačke stranke (USS) i direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu.

Pri tom ne mislim na bilo kakvo prekomponovanje vlasti, već na vanredne izbore.

Godinu na izmaku smatramo neuspešnom, pre svega kad je u pitanju gorući problem-nezaposlenost.

Vladajuća garnitura bavila se revanšizmom sa svima koji drugačije misle, a imali su naše konkretne predloge za Jugokop, Proleće, Feldspat, zatim za otvaranje mini sirara i mlekara, sušara (koje koštaju desetak hiljada evra) pravljenja bušotina za navodnjavanje…

Lokalna samouprava se u ovoj godini opredelila za ulaganje u asfaltiranje i infrastrukturu, dok je izostalo stvaranje uslova i ponuda za dolazak potencijalnih investitora.

Sredstva iz budžeta potrebno je, pre svega, usmeriti na opremanje lokacija strujom i vodom, lokacija koje bi se ponudile investitorima.

Osim toga, ima više lokalnih preduzeća koja su u stečaju, i potrebno je da lokalna vlast uradi nešto po tom pitanju, da pomogne da te firme prorade i da se pokrenu, jer je svako radno mesto u realnom sektoru u Bujanovcu veliko kao kuća za sve etničke zajednice. Asfaltirane ulice lepo izgledaju, ali njima, bez novih radnih mesta, više neće imati ko da prolazi.

Nažalost, vladajuća garnitura bavila se revanšizmom sa svima koji drugačije misle, a imali su naše konkretne predloge za Jugokop, Proleće, Feldspat, zatim za otvaranje mini sirara i mlekara, sušara (koje koštaju desetak hiljada evra) pravljenja bušotina za navodnjavanje…

Što se poljoprivrede tiče, do sada su se najveći iznosi iz budžeta opredeljivali za kupovinu mašina, što svakako nije prioritet seljacima već rešavanje problema navodnjavanja i otkupna cena mleka, koja je ponižavajuća, 19-22 dinara, dok je u ostalim krajevima Srbije 34-38 dinara.

Mnogo je primera gde je vlast iskazala pasivnost za običnog građanina. Pare iz budžeta se troše na stvari koje ne dotiču običnog čoveka. Bilo kog prolaznika na ulici da pitate reći će vam: „Nema posla“

Naravno, bez obzira na naše predloge, na infrastrukturu potrošeno je gotovo 90 miliona dinara, preko 30 miliona za kupovinu poljoprivrednih mašina i zapošljavanje tehničkog osoblja u Domu zdravlja na po tri meseca, iako ovoj ustanovi nedostaju lekari specijalisti.

Mnogo je primera gde je vlast iskazala pasivnost za običnog građanina. Pare iz budžeta se troše na stvari koje ne dotiču običnog čoveka. Bilo kog prolaznika na ulici da pitate reći će vam: „Nema posla“.

Zato su cilj koalicije u kojoj je i USS vanredni lokalni izbori, a ne prekonponovanje vlasti, kako neki pokušavaju da prikažu.

Očigledno je, zato, da dugogodišnji lideri Srba i Albanaca, posle svih „iskazanih rezultata“, treba da odu u zasluženu političku penziju.

Primer izbornih rezultata u Preševu očit je primer koliko je narodu dosta deplasiranih priča o boljem sutra. Naravno, izgovori tipa da je neko drugi kriv nikoga ne mogu da zavaraju jer svi svojim očima vide „rezultate“.

Zato u 2018. očekujemo konkretizaciju aktivnosti za pripremu prevremenih izbora.




One thought on “Miodrag Milković: Vanredni lokalni izbori cilj u 2018

  1. СТОЈАН

    Najbolje rešenje je da svi koji ste dosada bili na vlasti odete bez traga ,da se građani više ne gade vas i dođu novi mladi i,pošteni stručni ,vredni i nada sve odgovorni ljudi .Vi ste politički korov i grdjani treba da vas na izborima „iščupaju „iz korena da se nikada ne pojavite .Uništili ste sve što je moglo da se uništi i nemate nikakvo moralno pravo ako morala imate da se pojavite pred garđane.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *