Opštinsko veće: Nova sistematizacija radnih mesta, pomoć za Dom zdravlja…

Po rečima načelnika Fadila Alitija, izmene su urađene zbog  racionalizacije koja je  usklađena sa odlukom Vlade Republike Srbije, a u Opštinskoj  upravi podrazumeva smanjenje devet radnih mesta

BUJANOVAC, 12. januar 2018.Opštinsko veće je, na prvoj ovogodišnjoj sednici u petak, izmenilo i dopunilo  Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i stistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi Bujanovac.

Po rečima načelnika Fadila Alitija, izmene su urađene zbog  racionalizacije koja je  usklađena sa odlukom Vlade Republike Srbije, a u Opštinskoj  upravi podrazumeva smanjenje devet radnih mesta.

Većnici su, na istoj sednici imenovali komisije za dodelu podsticajnih sredstava i vrednovanje projekata u šest oblasti u 2018. godini.

Reč je o poljoprivredi, lokalnom preduzetništvu, studentskim stipendijama, udruženjima građana, sportu i kulturi.

Odlukom o budžetu SO Bujanovac za ovu godinu, za podsticajna sredstva u poljoprivredi opredeljeno je 20 miliona dinara, za razvoj lokalnog preduzetništva 15 miliona, za studentske stipendije 10 miliona, za projekte i programe u oblasti udruženja građana 3 miliona, za projekte i programe u sportu  9 miliona i za vredovanje projekata u oblasti kulture 2 miliona dinara.

Opštinsko veće dalo je saglasnost na zahtev Doma zdravlja Bujanovac da se za tromesečno angažovanje  radnika u ovoj ustanovi, iz budžeta izdvoji 18 miliona dinara.

Lokalna samouprava će  iz svog voznog parka, bujanovačkom Domu zdravlja, ustupiti terensko vozilo „lada niva“ za poboljšanje uslova rada službe za kućnu negu.

Iz Opštinskog budžeta biće izdvojena i finansijska sredstva za četvoromesečno angažovanje dvoje radnika u predškolskim grupama bujanovačkog Vrtića „Naša radost“ u Kleniku i Srpskoj Kući.

Takođe, donet je i zaključak o izdvajanju 367.000 dinara za ovogodišnji  rad političkih stranaka koje imaju odbornike u Skupštini opštine Bujanovac.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *