Haljimi: Šćiprim Arifi je projekat Vučića i Vlade Srbije

BUJANOVAC, PREŠEVO, 15. januar 2018. – Riza Haljimi, predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) rekao je da je sastanak Šćiprima Arifija i Samija Salihu sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, nelegitiman jer izborni proces u Preševu još uvek nije završen.

Haljimi je u saopštenju za javnost naveo da Arifi i Salihu, lideri Alternative za promene (AP) i Pokreta za reforme DPA, nisu pobednici preševskih izbora, kako ih nazivaju mediji, te da ne predstavljaju građane Preševa.

Haljimi je naglasio da je Haradinajev sastanak sa predstavnicima samo dve partije preuranjen, te da će ga oni iskoristiti uoči ponovljenih izbora.

„Na dan sastanka u Prištini, opštinska izborna komisija odlučila je da se ponove izbori u pet izbornih jedinica sa 7.300 birača, što je 20 odsto biračkog tela. Osim toga, na izborima nije bilo predizbornih koalicija, pa ne možemo govoriti o pobednicima izbora“, naveo je Haljimi.

Haljimi je ponovio da je Arifi, koga je Vlada Srbije prošle godine imenovala za predsednika Privremenog organa u Preševu posle raspuštanja lokalnog parlamenta, „direktan eksponent Vlade Srbije a njegova stranka podružnica SNS i Aleksandra Vučića“.

Nezvanične rezultate izbora u Preševu 24.decembra 2017. pogledajte OVDE.

 

 

 




One thought on “Haljimi: Šćiprim Arifi je projekat Vučića i Vlade Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *