Kako proći trotoarom u glavnoj ulici

BUJANOVAC, 17. januar 2018. – Nagradno pitanje „od milion dolara“ i dalje važi: Kako proći levom stranom trotoara gledajući od zgrade opštine u glavnoj ulici?!

Pitanje na značaju dobija posebno kada pada kiša pa cela desna strana kolovoza bude pod vodom, a pešaci budu prinuđeni da hodaju bukvalno sredinom ulice (o tome svedoče fotografije načinjene u ponedeljak 15. januara uveče).

Bujanovačke rizikuju da već postanu dosadne, s obzirom da već dugo ukazujemo na ovaj problem, ali tako će da ostane dok se problem ne reši.

A ne rešava se i pored obećanja nadležnih.

Na naše pitanje o ovom problemu prilikom debate o budžetu, predsednik opštine Šaip Kamberi priznao je da lokalna samouprava ovde malo toga može da učini bez saradnje policije, ali je obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći.

Setićemo se da je opštinska Komunalna inspekcija, uz asistenciju policije, početkom jula prošle godine, započela akciju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila.

Akcija je kratko potrajala, a Bujanovcem i dalje vlada haos što se parkiranja tiče, iako je u krugu Gumoplastike letos otvoren novi parking.

Ali, očito, naši ljudi vole da, što bi se reklo, kolima idu i tamo gde i carevi idu pešice.

Nisu, dakle, krivi samo nadležni, već i naša poslovična bahatost.

Najbolji primer toga je novi trotoar u glavnoj ulici, sa kuglama koje bi sprečile parkiranje, ali su one temeljito uklonjene tako da se pešaci i ovde kreću slalomom.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *