Kosovska Mitrivica: Građani se opraštaju od Olivera Ivanovića

BUJANOVAC, KOSOVSKA MITROVICA, 17. januar 2018. (izvor i foto: N1) – Građani su tokom čitave noći odavali počast lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću u prostorijama stranke u Kosovskoj Mitrovici ispred kojih je ubijen.

Oko 11 časova povorka građana krenula je kroz Kosovsku Mitrovicu nakon čega će njegovo telo biti prebačeno u Beograd.

Okupljenim građanima ispred sedišta SDP-a obratila se Ivanovićeva stranačka koleginica Ksenija Božović koja je kazala da su ubili čoveka koji se borio za pravdu i demokratiju.

„Posle zatvora dočekao je da bude izrešetan i ovako pogubljen ispred kancelarije“, rekla je ona.

Zahvalila se svima koji su došli da odaju poslednju poštu Ivanoviću ali i onima koji nisu tu i poručila da Oliverovi saradnici i porodica očekuju od Beograda, Prištine i međunarodne zajednice da počnioci budu pronađeni.

„Nikada nije hteo da ode sa ovih prostora, sa Kosova i Metohije, čak je i vraćao ljude a danas ga ispraćamo u kovčegu za Beograd“, rekla je Božović.

Oliver Ivanović biće sahranjen u četvrtak u 12.30 u aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a za one koji žele da idu na sahranu biće organizovan prevoz.

povorka kosovska mitrovicaIzvor: N1

U Kosovskoj Mitrovici u četvrtak je dan žalosti, saopštili su iz Privremenog organa ove opštine.

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio je jutros u hramu Sveti Dimitrije u Kosovskoj Mitrovici liturgiju za pokoj duše Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović ubijen je u utorak oko 8.15 sa šest metaka dok je ulazio u prostorije stranke gde je radio.

Obdukcija je pokazala da je smrt bila trenutna i rane smrtonosne.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *