Haljimi: Ubistvo Ivanovića neće imati posledice po Bujanovac i Preševo

BUJANOVAC, 18. januar 2018. (izvor: agencija Beta; naslovna foto N1) – Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Haljimi ocenio je da je ubistvo Olivera Ivanovića u severnom delu Kosovske Mitrovice tragičan događaj, ali da ne smatra da će imati nekih posledica po međuetničke odnose u Preševu i Bujanovcu.

Haljimi

Haljimi je za agenciju Beta izjavio da je „tragično da se ponavljaju događaji iz prošlosti i da političari gube živote, kao i da ni za koga, pa ni za Preševo i Bujanovac, ne može biti dobro ako se u neposrednoj blizini odvija neka nenormalna situacija“.

„Svako ubistvo je tragično i mislim da je ubistvo Olivera Ivanovića težak događaj, ali ne vidim zašto bi to imalo reperkusije niti direktan uticaj na preševsku dolinu“, kazao je Haljimi.

On je naveo da je na severu Kosova „nažalost i u prethodnom periodu bilo ubistava“, kao i da situacija na severu Kosova treba „što pre treba da se dovede u normalu“.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative „Demokratija, sloboda, pravda“, ubijen je sa šest metaka u utorak ujutru ispred svoje kancelarije, a biće sahranjen u četvrtak na Novom groblju u Beogradu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *