Mustafa: Kupovina glasova uz pomoć Beograda na izborima u Preševu

BUJANOVAC, PREŠEVO, TIRANA, 22. januar 2018.Lokalni izbori u Preševu obilovali su nepravilnostima, uz veliki uticaj zvaničnog Beograda i žestoko su podelili Albance u ovoj opštini, izjavio je Ragmi Mustafa, lider Demokratske partije Albanaca (DPA) za TV Top Channel iz Albanije.

“Imamo privremenog predsednika koga je imenovala Vlada Republike Srbije, u septembru prosle godine, predsednika koga miluje Beograd. Takođe, ceo državni aparat je došao da pomogne njegovoj stranci koja je stvorena pre samo dve godine. Vodi je misteriozni lider, koji ne samo što nije poznat na političkoj sceni,već i biračima pa smo na izborima imali kupovunu glasova uz pomoć Beograda” – rekao je Mustafa.

Ragmi Mustafa je u tri mandata vodio je opštinu Preševo.

Najviše glasova na izborima u Preševu 24. decembra 2017. osvojila je Alternativa za promene Šćiprima Arifija, koga je Vlada Srbije imenovala za predsednika Privremenog organa posle raspuštanja lokalnog parlamenta prošlog leta.

I Riza Haljimi, predsednik trećeplasirane Partije za demokratsko delovanje (PDD), optužio je zvanični Beograd za mešanje u preševske izbore, koji treba da se ponove na nekoliko biračkih mesta.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *