Ministarka Mihajlović najavila skoru izgradnju jeftinih stanova u Vranju

Vranje, Bujanovac, 24. januar 2018. (Izvor Južne vesti; foto Vranjske)-Vranje je jedini od 6 gradova u kojima je planirana gradnja jeftinih stanova za vojsku i policiju, a koji je kompletno spreman za početak izgradnje, pa bi radovi, prema najavi ministarke Zorane Mihajlović, trebalo da počnu od aprila do juna.

Planirana je izgradnja 190 stanova na površini od 7.500 kvadratnih metara.

-Nakon obezbeđivanja finansijskih uslova na sednici Vlade i odabira izvođača radova, ovde praktično može da se gradi. Svi su se gradovi dobro spremili, ali je Vranje jedini grad koji nije tražio ni jedan jedini dinar za komunalno opremanje – istakla je ministarka Mihajlović.

Lokacija se nalazi u donjem delu grada pored Osnovne škole „Svetozar Marković“, a u blizini je i vrtić, tako da su ispunjeni planirani urbanistički uslovi.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je rekao, takođe, da postoji veliko interesovanje za kupovinu stanova, jer se u anketi prijavilo 458 osoba.

Po urbanističkom projektu, sve stambene jedinice imaće prizemlje, tri sprata i potkrovlje, a očekuje se da će cena jeftinih stanova biti oko 500 evra po kvadratu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *