Zorana Mihajlović:Počinje asfaltiranje tunela Predejane

BUJANOVAC,PREDEJANE, 24. januar 2018.(foto:Vlada RS) – Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić obišli su danas tunel Predejane u Grdeličkoj klisuri, na Koridoru 10, čije bi asfaltiranje trebalo da bude završeno u martu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Mihajlović i Babić su prošli kroz desnu tunelsku cev Predejana i obišli radove na sanaciji klizišta, gde se prošle godine u aprilu obrušio potporni zid na kosini.

Saniranjem tog klizišta građevinski je rešena najkritičnija tačka na tom gradilištu, naglasila je ona i istovremeno iskazala zahvalnost „Koridorima Srbije“ i svim radnicima koji rade i po lošem vremenu.

Ona je ocenila da je reč ne samo o najtežem gradilištu u Srbiji, već i u ovom delu Evrope, dodavši da saniranjem klizišta više nema problema na tom gradilištu.

Babić je najavio da će od vikenda početi radovi na asfaltiranju desne tunelske cevi Predejana, nakon čega će uslediti proširenje tunela i asfaltiranje leve cevi.

On je podsetio na to da u klisuri postoji šest deonica, pet izvođača i dva nadzorna organa, izrazivši uverenje da će prva deonica koja će biti gotova, biti upravo tunel Predejane, i to u martu.

Prema njegovim rečima, tunel je dug približno jedan kilometar, vrednost radova iznosi 15,2 miliona evra, dok je glavni izvodač radova firma „Juroelijens“.

Radove finansira Evropska investiciona banka, a projektant je Saobraćajni institut CIP, navodi se u saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *