Škola Sveti Sava proslavila svoj dan

BUJANOVAC, 27. januar 2018. – Ugledajmo se na Svetog Savu koji je znao da ograničenja nisu prepreke već podstrek za suočavanje sa problemima. Nemojmo okretati glavu, nemojmo se lenjiti niti bojati da menjamo sebe i oko sebe – istakla je Biserka Jović, direktorka bujanovačke SŠ „Sveti Sava“, obraćajući se posetiocima priredbe koju je ova škola organizovala u Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, u čast Svetog Save, školske slave i svog imendana.

– Borimo se časno i pošteno za sve ono zašta se borio Sveti Sava, za veru, za znanje, za ljubav i mir među ljudima. U toj borbi nikada, baš nikada ne skrenimo sa Savinog puta dobrote, a danas nam je, možda više nego ikada, potreban Savin put i Savin duh – kazala je direktorka SŠ „S.Sava“ poželevši dobrodošlicu zaposelnima i učenicima ove škole, njihovim roditeljima i gostima.

Među njima su bili predstavnici lokalne samouprave, političkog života, Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve i vaspitno-obrazovnih ustanova.

Za sve njih, prigodan kulturno zabavni program priredili su učenici SŠ „Sveti Sava“, uz pomoć svojih profesora.

Posle školskog hora, nastupila je pozorišna grupa učenika trećeg razreda, koja je odigrala predstavu „Naša mala klinika“, autora Slobodana Simića.

Pre priredbe, u prostorijama Srednje škole, upriličen je svečani susret sadašnjih i bivših radnika ove ustanove.

Druženje je usledilo nakon prisustvovanja liturgiji i rezanju slavskog kolača u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Bujanovcu.

Školska slava proslavljena je i u ostalim školama na području bujanovačke opštine u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku.

U sklopu proslave Savindana, u subotu će u Domu kulture biti predstavljena knjiga poezije Miodraga Tomića, dok će Bujanovačko amatersko pozorište odigrati predstavu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *