Milan iz Lopardinca, zaljubljen u slikarstvo i kulinarstvo

BUJANOVAC, 30. januar 2018. – Učenik trećeg razreda  Stručne škole „Sveti Sava“, Milan Tomić iz Lopardinca, kod Bujanovca, ima bar dve uporedne ljubavi.

Kaže da  pored kulinarstva, za koje se školuje, jedako voli i slikarstvo.

Trenutno se obrazuje za zanimanje kuvar, ali će nastaviti školovanje u ovoj oblasti, koja je, veli, u neku ruku i umetnost.

  • Uporedo ću i slikati. Slikarstvom se intenzivnije bavim od pre dve i po godine – precizira Milan ispred dela izloženih u holu Doma kulture „Vuk Karadžić“, povodom  školske slave i imendana škole, Svetog Save.

Voli, dodaje, da slika portrete i i detalje iz savane.

  • Trenutno imam petnaestak slika. Ne računam one radove iz  Osnovne škole „Branko Radičević“, za koje sam dobijao pohvale od nastavnika. Većinu njih je zadržao i još se  nalaze u školi – kaže ovaj samouki mladi umetnik.

Priznaje da je počinjao učeći od oca, koji je takođe crtao, ali ponajviše od dede, takođe samoukog slikara, koji živi u Vranju, kod koga odlazi da bi usvajao nova znanja i veštine.

  • Trebalo bi da idem u Bugarsku, u likovnu koloniju negde krajem marta. Naravno, nastaviću da izlažem. Za sada u školi, a posle, videćemo – poručuje Milan, uz napomenu da u ovoj ustanovi, gde se školuje, ima veliku podršku, naročito od direktorke Biserke Jović.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *