Vulin: Samo je Vučić verovao u Jumko

BUJANOVAC, 1. februar 2018. – Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je prilikom otvaranja „Jumkovog“ pogona u Bujanovcu da „2012. godine niko, osim Aleksandra Vučića, nije verovao da će Jumko uspeti, da će ponovo zapošljavati i da će ponovo raditi“.

  •  Kao što vidite, bio je u pravu. Zahvaljujući njegovom ličnom naporu, učešću čitave vlade, najvišem rukovodstvu i radnicima „Jumka“, „Jumko“ je ponovo onakav kakav je zaslužio da bude. On je ponovo motor razvoja Srbije, baš tamo gde je najteže, tamo gde treba najviše poslai radnih mesta – istakao je Vulin.

Ministar je konstatovao da se stvari menjaju na bolje, uz napomenu da je u proteklom mesecu već podeljeno 8.000 kompleta uniformi pripadnicima Ministarstva odbrane.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, istakao je da otvaranje „Jumkovog“ pogona u Bujanovcu ima višestruki značaj.

  •  Za Vojsku je važno da smo uspeli da rešimo strategijsko pitanje, a to je pouzdano snabdevanje pripadnika VS i snaga bezbednosti Republike Srbije sa uniformama. Ovo je dokaz da i domaće firme mogu da razviju takve kapacitete, da odgovore inače strogim zahtevima i kriterijumima koje treba ispuniti da bi vojničku uniformu nazvali kvalitetnom – rekao je general Diković, odajući priznanje „Jumku“ na uloženom naporu da za kratko vreme zaokruži proces.

Diković je podsetio da je vranjski „Jumko“ za VS isporučio oko 55.000 novih uniformi i da su potrebe još tolike.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je naglasio da je „Jumko“ jedno od 11 strateških preduzeća, čiji je status rešavalo ovo ministarstvo, uz razumevanje Ministarstva odbrane.

  •  Nisam siguran da je bilo puno onih koji su pre četiri godine verovali da ćemo danas u 2018. godini otvoriti još jedan pogon konfekcije “Jumko” i to upravo, ovde, u Bujanovcu, samo par meseci nakon otvaranja pogona Balistike u Vranju. Očekujemo da u narednim nedeljama i proširimo pogon Balistike onako kako smo u decembru sa gospodinom Vulinom obećali i ja zaista verujem da ćemo sve ono što smo zacrtali u „Jumku“ i uraditi – rekao je Stevanović.

On je podsetio da je u proceduri izrada UPPR (Unapred pripremljenog plana reorganizacije) za ovu vranjsku kompaniju.

  •   Vlada Srbije i Ministarstvo privrede su ponosni time što je struktura zaposlenih u novootvorenom pogonu upravo onakva mešovita kakva je i strultuira stanovništva u Bujanovcu. Neka ovo bude dobar primer za sve kompanije koje se ovde otvaraju, šta treba da rade i čime da se rukovode. Ovo je veliki dan za Bujanovac, za Kompaniju “Jumko”, a i za predsednika Republike i Vladu RS – naglasio je Stevanović.

Generalni direktor vranjskog “Jumka” Branislav Trajković je istakao da je svih 64 radnika koji su dobili posao u pogonu u Bujanovcu sa područja bujanovačke opštine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *