Pčelarski sajam 24. februara u Bujanovcu

BUJANOVAC, 11. februar 2018. – U Bujanovcu će 24. febrauara  biti održana prodajna izložba pčelinjih proizvoda, pčelarske opreme i pribora, manifestacija koju tradicionalno organizuje bujanovačko Udruženje  pčelara „Polen 2012“, u saradnji sa UP „Apikula“ iz sela Nesalce.

Dolazak su najavili pčelari iz Makedonije, Bugarske, Albanije i sa Kosova koji će, zajedno sa domaćinima i posetiocima moći  istovremeno da prisustvuju i  3. Međunarodnom  seminaru pčelarstva pod nazivom „ Pčela ne poznaje granice“.

Očekujemo veliki broj izlagača i gostiju

Zarije Mitić, predsednik UP „Polen 2012“ kaže da mesto održavanja seminara i izložbe zavisi od broja izlagača.

  • Planiramo da to bude u Domu kulture „Vuk Karadžić“ ili, ako se najavi više učesnika, u Sportskom centru „Mladost“. Do sada je već najavljeno učešće dvadesetak izlagača opreme i pčelinjih proizvoda iz Srbije. Među njima  su i proizvođači iz Bujanovca, ali i pčelari iz Makedonije, Bugarske i Albanije, kao i sa područja Kosova, navodi Mitić.

Programom je, od 8 do 10 časova, predviđen  prijem učesnika izložbe, nakon čega će uslediti zvanično otvaranje i obilazak izložbenih štandova.

U 11 časova počinje dvočasovno predavanje za pčelare, koje će održati dr Rodoljub Živadinović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) i dr  Novko Velkov iz Pirota.

Izložba pčelinjih proizvoda, pčelarske opreme i pribora trajaće do 19 časova.

Njeni organizatori očekuju najavljenu podršku  lokalne samouprave i Turističke organizacije Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *