Slobodan Milenković: Treba podsticati biznis sa KiM

BUJANOVAC, VRANJE, NIŠ, 13. februar 2018. -Dobar deo i sada aktivnih preduzeća iz Vranja ima svoje tržište i poslovne partnere na Kosovu i Metohiji. Dalji rast i razvoj takvih biznisa treba nacionalno i lokalno podsticati“, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković na okruglom stolu gradova i opština u Nišu, u okviru procesa „Unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji“.

Milenković je na sastanku u ponedeljak, kako prenosi gradski sajt, rekao da je potreban pragmatičan pristup u odnosima srpskog i albanskog naroda, napominjući značajnu ulogu opština i gradova juga centralne Srbije, među kojima je i Grad Vranje.

  • Jedan od predloga može biti i organizovanje bilateralnih i multilateralnih susreta jedinica lokalne samouprave uz asistenciju SKGO-a, NALED-a, kao i povezivanje obrazovnih i kulturnih institucija, naravno, uz punu saglasnost i monitoring nadležnih organa Republike Srbije, istakao je u svom obraćanju gradonačelnik Milenković.

Sastanku u Rektoratu Univerziteta u Nišu prisustvovali su, između ostalih, i Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave i Bojan Stević, državni sekretar u MDULS.

Okrugli sto organizovala je Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Radnom grupom Vlade Republike Srbije za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *