Novac od prodaje balona za izgradnju dečije onkološke klinike

BUJANOVAC, VRANJE, 16. februar 2018. (foto: vranje.org.rs)-Nada, ljubav, humanost, solidarnost, podrška i pomoć je ono što je potrebno mališanima koji su suočeni sa ovom teškom bolešću da preskoče tu prepreku i krenu u novi život, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković tokom akcija „I ja se borim“, povodom  15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka.

Novac koji je prikupljen tokom akcije  kupovinom balona, promotivnih artikala i donacijama namenjen je za izgradnju Dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Gradonačelnik Milenković je podsetio da Grad Vranje već dve godine uplaćuje sredstva na namenski račun za lečenje dece obolele od maligniteta i drugih teških bolesti i najavio da će ova praksa biti nastavljena i u narednom periodu.

  • Moramo obezbediti adekvatne uslove za lečenje dece, jer to je najmanje što možemo učiniti, rekao je gradonačelnik.

Akciju je treću godinu zaredom na šetalištu u Vranju organizovalo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka -NURDOR, uz podršku Kancelarije za mlade Vranje, ministarstva zdravlja i prosvete.

Na trgovima i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije, uz prigodan muzički program, tačno u 13 časova,  pušteni su baloni podrške mališanima koji se leče i u ime sećanja na one koji, nažalost, više nisu sa nama.

U nastavku  aktivnosti  u sali OKCE održana je humanitarna dečja predstava ,,Pepeljuga” u izvođenju pozorišta ,,Bora Stanković”.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *