Sretenje u Bujanovcu, Trajko Trajković o Karađorđu

BUJANOVAC, 16. februar 2018 –  Društvo  prijatelja Bujanovca – “Sretenje”, u četvrtak je u bujanovačkom Domu kulture “Vuk Karadžić” organizovalo proslavu verskog  praznika Sretenja Gospodnjeg, Dana ustanka u Srbiji, Dana  ustavnosti Srbije i Dana državnosti Republike  Srbije.

Obraćajući se prisutnim sugrađanima i članovima tog udruženja, predsednik Društva prijatelja Bujanovac – „Sretenje“, Trajko Trajković je, besedom o Karađorđu, podsetio na istorijske  činjenice  sa početka 19. veka.

Svečanost je nastavljena muzičko zabavnim programom.

Pored Crkvenog hora  Sv. Prohor Pčinjski posetiocima su se predstavili članovi KUD “Vrelo” iz Rakovca, Orkestar Bujanovac , bujanovačka Škola za osnovno muzičko obrazovanje i solista na starim muzičkim instrumentima Stojan Stevanović iz Klinovca.

Među Bujanovčanima, koji su svojim prisustvom uveličali ovaj svečani skup, bili su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Saveza udruženja boraca NOR, privrednog i kulturnog života u opštini Bujanovac.

Proslava je završena koktelom u holu Doma kulture, kojeg je za posetioce priredilo Društvo  prijatelja Bujanovac – “Sretenje”.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *