Preševo: Srbima zameničko i pomoćničko mesto

BUJANOVAC, PREŠEVO, 20. februar 2018. (foto Branko Trajković)- Prema koalicionom dogovoru, predstavnicima srpske liste pripala su dve funkcije u preševskoj lokalnoj vlasti.

Branko Trajković (SNS) je glasovima odbornika na konstitutivnoj sednici u ponedeljak izabran za zamenika predsednika SO Preševo, dok bi jednom predstavniku Srba trebalo da pripadne i mesto pomoćnika predsednika opštine Šćiprima Arifija.

Osim Trajkoviću, odbornički mandat sa srpske liste pripao je i Branislavu Manasijeviću (PUPS), ali se za sada ne zna da li će on biti pomoćnik predsednika opštine.

Ukoliko dođe do toga, onda bi u parlament ušao sledeći sa srpske liste jer bi Manasijević odlaskom na pomoćničku funkciju izgubio odbornički mandat.

U izjavi za Bujanovačke Branko Trajković ne krije zadovoljstvo ne samo zbog ulaska u vlast, već i zbog samog ulaska u parlament ako se, kako kaže, zna da Srbi u njemu u dva poslednja saziva nisu imali predstavnike:

  • Prema dogovoru, nećemo imati predstavnike u Opštinskom veću, a sa partnerima ćemo tek razgovarati o raspodeli rukovodećih mesta u Opštinskoj upravi, kao i u javnim preduzećima i ustanovama, kaže Trajković.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *