Ekonomski fakultet nastavio saradnju sa Tetovom

BUJANOVAC, 23. februar 2018. –  Aleksandar  Grubor i Raman Ismaili,  dekani  Ekonomskih  fakulteta iz Subotice i Tetova, u petak su na odeljenju subotičkog fakulteta u Bujanovcu, potpisali sporazum o saradnji ove dve visokoškolske institucije.

Profesor Grubor je istakao da ovo  faktički obnavljanje  sporazuma potpisanog 2011. godine, od kada je počela nastava na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu.

  • Evo već sedam godina uspešno realizujemo  nastavu za studente  na srpskomi albanskom jeziku.  Sve to ne bi moglo bez saradnje sa Ekonomskim fakultetom iz Tetova, koji je jedan od najpouzdanijih međunarodnih partnera – konstatovao je Grubor.

Njegov kolega iz Tetova, Raman Ismaili je izrazio zadovoljstvo nastavkom saradnje.

On je podsetio da  profesori  sa tetovskog fakulteta čine oko  30 odsto od ukupnog broja predavača na bujanovačkom Ekonomskom fakultetu.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, u čijem je prethodnom predsedničkom mandate počeo rad fakulteta u Bujanovcu, rekao je da se nada  da će saradnja između   ove dve fakultetske ustanove biti u skladu sa najavama.

  • Nadam se da će ona biti na dobrobit svih građana – kazao je Kamberi, poželevši puno uspeha u radu Ekonomskog fakulteta.

Koordinator kancelarije Misije OEBS u Bujanovcu Đakomo  Bosisio ukazao je na glavnu karakteristiku u radu fakulteta, koja, kako je rekao, istovremeno  predstavlja multikulturalnost i multietničnost.

  • U tom cilju vaša saradnja sa Ekonomskim fakultetom iz Tetova je od velike važnosti. Trudićemo se da i u narednom periodu omogućimo razvoj mladih koji se ovde obrazuju – poručio je Bosisio.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali Jelena Čolič, zamenica direktorke Službe  Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije i Šukri Imeri, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

Dekan subotičkog Ekonomskog fakulteta je pozvao prisutne na  ceremoniji potpisivanja sporazuma o nastavku saradnje, da učestvuju u panel diskusiji  o ravnomernom regionalnom razvoju, koja će 13. marta  biti održana na fakultetu u Bujanovcu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *