Stanković: Neki bi da od Gumoplastike naprave plac

Bujanovac, Beograd, 26. februar 2018.- Naš cilj nije da se od Gumoplastike napravi plac za podizanje stambeno-poslovnih zgrada, kao što neki žele, već da se za nju pronađe strateški partner koji bi investirao u proizvodnju, izjavio je za Bujanovačke Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije.

Stanković objašnjava da KT nema ingerencije za traženje partnera za GMP, ali može da obezbedi kontakte sa resornim državnim institucijama i potencijalnim partnerima.

-Mi smo svojevremeno preuzeli obavezu da pomognemo izlazak iz stečaja GMP, što smo 2015. i uspeli. Sada je firma u nadležnosti Ministarstva privrede, a naš stav je da ova nekada jaka firma, zbog površine koju zauzima i mesta na kome se nalazi, mora da uloži sredstva u novu tehnologiju i obezbedi strane partnere kako bi GMP nastavila da radi, ali u većem obimu, kaže Stanković.

Većina od 68 zaposlenih u ovoj firmi iz pogona u selu Klenike, štrajkuje od kraja prošle godine tražeći smenu direktora Srboljuba Dimitrijevića i da im država, kao većinski vlasnik, omogući socijalni program.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *