Bujanovac i Kosovska Kamenica zajedno kod EU fondova

BUJANOVAC, 2. mart 2018. – Delegacija opštine Kosovska Kamenica, na čelu sa predsednikom Ćendronom Kastratijem, u petak je posetila opštinu Bujanovac, gde je razgovarala sa predsednikom Šaipom Kamberijem i njegovim saradnicima.

Kamberi je medijima izjavio da je poseta realizaovana u cilju uspostavljanje dugoročne i efikasne saradnje dveju opština i zajedničkog konkurisanja sa projektima kod međunarodnih fondova, kao i međusobne razmene iskustava.

– Poznato je da su Srbija i Kosovo u procesu evrointegracija, koji pruža mogućnosti svim zemljama u tom procesu. Nadamo se da i pored trenutnih političkih barijera, koje postoje u komunikaciji između Kosova i Srbije, to neće sprečiti dve opštine da zajedničkim projektima nastupe pred fondovima EU i drugih organizacija u svetu – rekao je Kamberi.

On je najavio da će uskoro posetiti opštinu K. Kamenica, kada će biti više reči o konkretnim zajedničkim projektima.

Jedan od njih je već dotaknut na sastanku u Bujanovcu.

Po Kamberijevim rečima, radi se o rekonstrukciji mosta između sela Breznica, na severu bujanovačke opštine, prema kameničkoj opštini, na Kosovu.

– Most se nalazi u međuzoni. Nadamo se da ćemo zajedničkim sredstvima rekonstruisati i proširiti taj most, kako bi obezbedili bezbedniji prelazak za naše građane – istakao je predsednik opštine Bujanovac.

U delegaciji opštine K. Kamenica, koja je posetila Bujanovac, između ostalih, bili su predsavnici SO i načelnici opštinske uprave.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *