Ekskluzivno: Duvanska otkupljuje akcije malih akcionara

U posedu 640 malih akcionara nalazi se 42 odsto akcija: DIB

BUJANOVAC, 5. mart 2018. – Duvanska industrija Bujanovac (DIB) zatražila je od Centralnog registra hartija od vrednosti (CRHOV) dozvolu za otkup akcija od malih akcionara, saznaju Bujanovačke.

OVDE možete pogledati spisak malih akcionara.

Prema rečima našeg sagovornika, u narednih najviše mesec do dva dana DIB bi trebalo da počne sa otkupom, a svaki vlasnik akcija dobiće o tome obaveštenje na kućnu adresu.

U vlasništvu malih akcionara je 42 odsto akcija a minimalna cena koju je DIB dužan da ponudi je nešto ispod 35 evra po akciji, za koliko je novi vlasnik, Sremska mlekara, kupio akcije od države.

Kupoprodajni ugovor potpisan u Ministarstvu privrede 13. aprila 2017. Novi vlasnik imao je rok od 6 meseci nakon kupovine da malim akcionarima ponudi otkup akcija, ali od CRHOV dobio odobrenje za odlaganje.

Sremska mlekara DOO Sremska Mitrovica  je za 686.774 evra kupila 57,93 odsto kapitala DIB, odnosno 19.656 akcija, dok je ostatak od 14.274 u vlasništvu malih akcionara.

Duvanska industrija Bujanovac ima oko 640 malih akcionara.

Prema podacima sa sajta Beogradske berze, ukupno je emitovano 33.930 akcija DIB, a cena jedne akcije na Beogradskoj berzi iznosi 748 dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *