Nemački “Help” ponovo u Bujanovcu

BUJANOVAC, 6. mart 2018. (Foto Bujanovačke: Stanojković i Kamberi)- Predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi i šef kancelarije “Help” u Vranju Bane Stanojković u utorak su, u Bujanovcu, potpisali ugovor o realizaciji projekta podrške porodicama tražiocima azila u Republici Srbiji.

Programski fokus, po Stanokovićevim rečima, biće usmeren na Beograd, Bujanovac,Kragujevac, Kruševac, Leskovac, Niš, Pirot, Požarevac, Suboticu i Vranje.

– Opšti cilj projekta, koji će trajati tri godine, je podrška povratnicima na osnovu ugovora o readmisiji, kao i lokalnom socijalno ugroženom stanovništvu. Vrednost projekta je skoro 3 miliona evra. Program finansira Ministarstvo za ekonomsku saradnju Savezne Republike Nemačke, preko nemačke organizacije za međunarodnu saradnju, a sprovodi ga „Help“- rekao je Stanojković.

Kamberi je podsetio da se „Help“, nakon četiri godine pauze, ponovo vraća u opštinu Bujanovac.

Osim pomoći azilantima, za mesec dana bi trebalo da krene i realizacija drugog projekta vezanog za samozapošljavanje lokalnog stanovništva.

Stanojković je naglasio da će najavljeni ugovor biti isključivo za dohodovne aktivnosti, odnosno za grantove koje finansira EU.

Sve informacije zainteresovani mogu dobiti posredstvom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Bujanovac (KLER).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *