Cvetni trg u Bujanovcu

BUJANOVAC, 7. mart 2018. – Iako je prvi deo prve ovogodišnje martovske sreda u Bujanovcu bilo promenljivo oblačno, sa kraćim sunčanim periodima, konačno otopljenje je ipak izmamilo Bujanovčane na centralni Gradski trg.

Mada je bilo par stolova u jednoj letnoj bašti ovdašnjeg kafića, ostali ugostitelji su se uzdržali od postavljanja baštenskog inventara, odlažući taj posao za predstojeće dane sa najavljenim višim temperaturama.

Ipak, sa približavanjem lepših i prijatnijih dana za boravak na otvorenom, na bujanovački Karađorđev trg, stigli su i ulični prodavci cveća, najavljujući predstojeći praznik, Međunarodni dan žena, 8.mart.

Naravno, tu su i kupci i prolaznici. Ukoliko nisu pazarili, oni su se interesovali za kupovinu cveća i još ponečeg za poklon kojim će sutra obradovati najdraže pripadnice lepšeg pola.

Cene su, kako trgovci vele, na prošlogodišnjem nivou. Kreću se od 100 dinara, koliko košta struk karanfila, preko hrizantema, od 150, pa do saksijskog cveća, sa rasponom cena od 100-300 dinara, pa do buketa od 400 dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *