Osnovci slikali za 8. mart, izložba u Domu kulture

BUJANOVAC, 8. mart 2018. – Međunarodni dan žena, 8.mart, bio je tema likovnih radova talentovanih učenika bujanovačkih osnovnih škola „Branko Radičević“ i „Naim Frašeri“ u holu Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, organizatoru  ove već tradicionalne slikarske radionice.

Osmomartovsko likovno delo Sofije Stojmenović, učenice 7. razreda OŠ „B. Radičević“ , nosi naziv „Mama i ja“.

Autorka, za „Bujanovačke“ otkriva  da crta svaki dan i da je slikanje lepo opušta“.

Svi moji drugari, koji slikamo ovde u holu, idemo na crtanje, slikanje i vajanje u okviru nastavnog predmeta informatike. Slikanje mi je više kao hobi. Želim da budem doktorka. Nadam se da ću se sadašnjim hobijem baviti i nakon završetka studija, uporedo sa budućim lekarskim pozivom – kaže Sofija. 

Veli da pored slikanja trenira košarku, svira klavir i ide u 5. razred Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bujanovcu.

Ispred susedng štafelaja, u stvaralačkom zanosu, slika Sofijina vršnjakinja Valerija Andrić, koja se crtanjem bavi od prošle godine.

Sa zadovoljstvom stvara najnoviji  slikarski rad. Naziru se cvetni obrisi. Dok rade, obe autorke, rekoše da misle na svoje mame. Već su isplanirale kakve poklone da im kupe. Obradovaće ih čokoladom i buketom cveća.

Na  hamer  papirima učesnika ove svojevrsne slikarske kolonije u  uglavnom dominiraju naslikana  srca, vaze sa cvećem…

Učenice 8. razreda OŠ „N. Frašeri“ Elina Saljihi i Sabrije Malići naslikale cveće, Benita Kadriju iz 5. razreda je nacrtala vazu, a Mateja Spirov, đak 7. razreda OŠ „B. Radičević“ autor je „Srca u srcu“.

Aktivnostima osmomartovske slikarske radionice za osnovce koordinirali su samostalni  stručni saradnici za kulturne aktivnosti Doma kulture, Vladimir Stojković i Aljmdedine Raćipi.

Po rečima Jetmira Ismailija, direktora  Doma kulture, na radionici je učesvovalo po desetoro učenika iz jedne i druge škole.

Slikarska dela mladih autora biće izložena na istom mestu, a izložba će trajati  do kraja tekuće nedelje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *