Saša Ćuković trčao u Kruševcu, sledi Beogradski maraton

Bujanovac, Kruševac, 20. mart 2018. – Saša Ćuković, maratonac iz Bujanovca, u nedelju je učestvovao na 3. Kruševačkom polumaratonu, koje je ujedno bilo i Državno prvenstvo u polumaratonu za seniore i seniorke u organizaciji grada Kruševca i ARK MARATONAC Kruševac.

Saša je u konkurenciji 374 najboljih takmičara iz Srbije u ovoj disciplini (21,1 km) oborio lični rekord i zauzeo 67. mesto.

– Nastupao sam kao jedini učesnik iz Bujanovca, sa vremenom 1:37:20 što je ujedno i moj lični rekord u ovoj disciplini koji je dosad iznosio 1:43:08. Na ovim trkama nastupam kao rekreativac, i na lep način reprezentujem zdrav život koji trčanje i generalno sport donosi ljudima, ali i Bujanovac kao jedini takmičar iz ove opštine, nakon okončanja karijere Ninoslava Kostića koji je prvenstveno nastupao u maratonskim trkama, i koji je bio moj inspirator da krenem da se takmičim u ovim izuzetno napornim fizičkim disciplinama, kaže Saša za Bujanovačke.

Sledeće takmičenje u kojem će nastupiti je Jagodinski maraton 1. aprila u disciplini polumaraton.

-A onda ću nastupati na Beogradskom, Skopskom i Vranjskom maratonu i to na najdužoj trci (42,2km). Nadam se da će ovaj vid reprezentovanja opštine Bujanovac u Srbiji prepoznati ljudi u lokalnoj vlasti, pre svega oni kojima je poveren sport, i pomoći trkačima novčano ili na neki drugi način.




One thought on “Saša Ćuković trčao u Kruševcu, sledi Beogradski maraton

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *