Izbori za MZ Klenike: Naprednjaci se žale na nepravilnosti, narodnjaci kažu da je sve po zakonu

BUJANOVAC, KLENIKE, 24.mart 2018. – Predsednik OO SNS Bujanovac i narodni poslanik Nenad Mitrović u izjavi „Bujanovačkim“ ukazuje na navodne nepravilnosti tokom glasanja za izbor članova Saveta MZ Klenike.

Prilikom obilaska biračkog mesta u selu Trejak predstavnika SNS, po Mitrovićevim rečima, aktuelni predsednik MZ Klenike i član Opštinskog veća Saša Arsić nije dozvolio jednom njihovom članu da se pojavi na biračkom mestu, uputivši mu pri tom uvrede i pretnje.

– Naš predstavnik je je uočio da se u biračkom spisku na ovom mestu nalazi ime preminulog lica, kao i da je glasalo lice koje se nalazi na radu u Francuskoj. Sve ovo ukazuje da je na delu izborna krađa, što znači da su to izbori koji poprimaju kriminogene radnje. Očekujem da se to desi i u Kuštici. Nadam se da će nadležni državni organi da reaguju – poručio je Mitrović u telefonskoj izjavi.

Predsednik MZ Klenike Saša Arsić negira Mitrovićeve navode.

– Na sva tri biračka mesta, u Kleniku, Trejaku i Kuštici nalazi se čuvari glasačkih kutija, koji su izabrani na zborovima Mesne zajednice. Od njih šestoro dvoje je iz Srpske napredne stranke, dvoje iz Narodne stranke i isto toliko predstavlja nezavisne kandidate. Dakle, oni su sa važećim rešenjima, tako da Mitrović sa njegovom svitom neovlašćeno ne može da upada na birališta i da uzima biračke spiskove – rekao je Arsić.

Izbori za 15 članova Saveta MZ Klenike počeli su u subotu od 10 i trajaće do 18 časova.

Na glasčkom mestu u Kleniku, osim punoletnih građana ovog mesta glasaju i birači iz susedne Svete Petke i Drežnice, dok na preostala dva biračka mesta glasaju žitelji Trejaka i Kuštice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *