Izbori za Savet MZ Klenike: Arsiću najviše glasova, Mitrović ga optužuje za demonstraciju sile

BUJANOVAC, KLENIKE, 25. mart 2018. – Prema rezultatima glasanja za petnaestoro članova Saveta Mesne zajednice Klenike, koje je obavljeno u subotu, aktuelni predsednik dosadašnjeg sastava tog saveta, Saša Arsić dobio je najviše glasova – 393.

Slede: Zoran Zafirović 312, Ljube Kostić 292, Nebojša Srbinović 289, Slađan Dimitrijević 285, Goran Dukadinović 276, Aleksandar Spirić 275, Milan Zlatković 272, Nenad Trajković 268, Slađan Petković 264, Zoran Đorić 258, Zoran Mihajlović 244, Dragan Ristić 243, Aleksandra Bojković 239, Novica Vasić 237, Nemanja Nedeljković 227 glasova…

Po Arsićevim rečima, iz redova Srpske napredne stranke, u Savet MZ Klenike, prošla su četiri kandidata.

– Sada mi je jasno zašto su bili toliko nervozni. Kada su njihovi predstavnici u nadležnoj komisiji tokom prebrojavanja glasova videli koliko je poverenje njihovih birača odustali su od daljeg brojanja listića – rekao je Arsić u izjavi „Bujanovačkim“ uz konstataciju da njihova reakcija neće uticati na utvrđene konačne rezultate glasanja.

On očekuje da će konstitutivna sednica Saveta MZ Klenike biti održana tokom iduće nedelje.

Na drugoj strani Nenad Mitrović, šef bujanovačkih naprednjaka, konstatuje sa su izbori protekli “u tuči, krađi i demontiranju sile, sa uticajem kriminogenih struktura na izbore”.

– Bilo je to partizansko glasanje, gde je Saša Arsić sa svojim ljudima demonstrirao silu, gde su tukli ljude, jurili ih sa biračkih mesta, tako da će kandidati podneti prigovor lokalnoj samoupravi zbog neregularnosti, kaže Mitrović.

On napominje da je u Bujanovcu izborni sistem takav da kandidate za savet MZ ne predlažu stanke nego se oni predlažu samoinicijativno:

– Ti kandidati kasnije ne mogu da obezbede čuvare kutija i dešavaju se krađe. A to što se priča da se i pored toga zna ko od kandidata predstavlja koju stranku, pada u vodu jer iza njih ne stoji stranka, objašnjava Mitrović.

Punoletni građani ove Mesne zajednice u subotu su glasali na tri biračka mesta. Osim u Kleniku, glasalo se u Trejaku i Kuštici.

Bujanovačke su u subotu objavile da je tokom glasanja u Kuštici došlo do tuče.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *