Bujanovačka banja: Besplatno za penzionere

BUJANOVAC, BEOGRAD, 27. mart 2018. – Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji jedno je od 24 banjska lečilišta u Srbiji u kojem mogu da se leče penzioneri o trošku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Za besplatan oporavak u nekom od lečilišta, kako je objavilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, mogu da konkurišu penzioneri čija su primanja do iznosa prosečne penzije -“24.980 dinara.

Uslov je i da u poslednjih pet godina tu pomoć nisu koristili.

Prednost imaju oni sa nižim primanjima i dužim penzionim stažom.

Rang liste će biti objavljene u opštinskim udruženjima penzionera, kojima se predaju i zahtevi.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je saopštio da će na besplatan oporavak u neku od 24 banje Srbije, otići 14 hiljada penzionera.

Za tu namenu i poboljšanje penzionerskog standarda izdvojeno je više od 420 miliona dinara.

O trošku Fonda PIO, penzioneri, osim u Bujanovačkoj Banji, mogu da se oporavljaju u rehabilitacionim centrima u Niškoj Banji, Vrnjačkoj Banji, Mladenovcu, Sokobanji, Slankamenu, Melencima, Banji Koviljači, Gornjoj Trepči, Bukovičkoj Banji, Ribarskoj Banji, Novopazarskoj Banji, Ivanjici, Mataruškoj Banji, Vranjskoj Banji, Kanjiži, Gamzigradskoj Banji, Prolom Banji, Lukovskoj Banji, Vrdniku, Apatinu, Sijarinskoj Banji, i na Zlatiboru.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *