Na Preševu zaplenjeno pola kg heroina, krijumčar pobegao iz autobusa

BUJANOVAC, PREŠEVO, 28.mart 2018.(foto:U.carina) – Na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, carinici su u sredu, u saradnji sa policijom u dve različite akcije zaplenili skoro pola kilograma heroina i 7 kilograma rezanog duvana.

Kada je autobus niških registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Skoplje – Beograd, došao na red za kontrolu, carinski službenici su iza sedišta broj 41 otkrili mušku čarapu u kojoj se nalazio paket oblepljen lepljivom trakom.

Uprava carina je saopštila da je nakon otvaranja paketa paketa utvrđeno da se u njemu nalazi čak 472 grama heroina.

Pošto se niko od putnika nije izjasnio da paket sa drogom pripada njemu, proverom video-nadzora carinici su utvrdili da heroin pripada državljaninu Makedonije koji je samovoljno napustio autobus kada je stigao na red za carinsku kontrolu i izgubio se u nepoznatom pravcu.

Duvan u rezervnom točku kod Vranjanca

Јoš jedan prekršaj otkriven je istog dana na istom graničnom prelazu kada je na red za kontrolu stigao „folksvagen“ prijepoljskih registarskih oznaka kojim se stanovnik iz okoline Vranja vraćao iz Makedonije kući.

Carinici su prilikom pregleda automobila pronašli 7 kilograma rezanog duvana koji je putnik pokušao da prokrijumčari preko granice.

U rezervnom točku bilo je sakriveno 5 kilograma duvana, a još 2 kg u fabričkoj šupljini prtljažnika, sa leve strane zadnjeg levog krila.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *