Edukacija za bujanovačke pčelare

BUJANOVAC, 31. mart 2018. – Predavači sa katedre za biologiju Veterinarskog fakulteta iz Beograda u subotu su, u Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, održali stručno predavanje za bujanovačke pčelare.

O higijensko-sanitarnim merama i postupcima na pčelinjaku, kao uslovu zdravlja, kondicionog stanja i dobrih proizvodnih sposobnosti pčelinjih zajednica govorio je dr veterinarske medicine Uroš Glavinić.

Njegov kolega Nemanja Jovanović pčelarima je pričao o patološkim promenama organa kod pčela i parazitima, a šef katedre prof. dr Zoran Stanimirović prisustnima je prezentovao najnovija iskustva o kvalitetnoj ishrani kao preduslovu za zdravlje pčela i dobijanje kvalitetnih i bezbednih pčelinjih proizvoda.

– Republika Srbija je jedna ozbiljna država koja je spremna da pomogne svima. Jedan od primera je ovaj projekat, u okviru kojeg sa saradnicima održavam edukativne skupove za pčelarska udruženja na području Srbije. Projekat finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – objasnio je profesor Stanimirović.

Zarije Mitić, predsednik bujanovačkog Udruženja pčelara „Polen 2012“, organizatora edukacije, podsetio je da je pomenuto predavanje poslednje u okviru zimskog obrazovnog programa ove pčelarske asocijacije koja će iduće godine obeležiti četiri decenije postojanja i rada.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *