Kod Bujanovca otkriveno minsko polje

BUJANOVAC, 3. april 2018. – Deminerska ekipa sa Pala iz Bosne i Hercegovine, koja je 27. marta započela tehničko izviđanje lokaliteta Ravno Bučje na severu bujanovačke opštine, pronašla je sedam neeksplodiranih ručnih bombi i minobacačkihi protivpešadijskih mina.

Ovo je članovima Štaba za vanredne situacije Bujanovac saopštio načelnik tog štaba Ali Aslani.

– Pronađena neeksplodirana ubojna sredstva (NUS) biće uništena ovog utorka na mestu pronalaska. Predstavnici Centra za razminiranje Republike Srbije u ponedeljak su obišli i lokalciju Tentar u ataru sela Dobrosin, za koju se takođe sumnja da je zagađena NUS. Rečeno nam je da će i taj lokalitet, na kome je ranije bilo nesrećnih slučajeva sa smrtnim ishodom, ući u projekat tehničkog izviđanja, započetog krajem prošle godine – rekao je Aslani.

Autor pomenutog projekta i nadzornik poslova je Centar za razminiranje. Radove obavlja beogradsko preduzeće „Saturnia“ doo, sa podizvođačem „Stop minama“, sa Pala.

Projekat finansira Vlade Srbije, uz dodatnu novčanu pomoć Vlade SAD, posredstvom Međunarodne fondacije za jačanje bezbednosti (ITF).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *