Bujanovcu 4 miliona dinara za projekat “Gradovi u fokusu 2018”

BUJANOVAC, BEOGRAD, 4. april 2018.(foto:kultura.gov.rs) – “Brišemo granice, spajamo nacije – predajemo Bujanovac mladima“, naziv je projekta, vrednog 4 miliona dinara, kojeg je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije na konkursu ministarstva „Gradovi u fokusu 2018“.

Prema saopštenju resornog ministarstva, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je rekao da je ovo najbolji dakaz za to da, kada postoji kvalitet, i mala i nerazvijena opština, može dobiti potrebna sredstva za realizaciju projekata.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević ocenio je prilikom proglašenja dobitnika na konkursu u Klubu poslanika, da se kroz pomoć lokalnim samoupravama za razvoj kulturnog života kroz infrastrukturu, rekonstrukcije, adaptacije, obnove, ali i manifestacije doprinosi tome da kulturni život u Srbiji bude bogatiji, raznovrsniji i, pre svega, decentralizovan.

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su na konkursu ministarstva „Gradovi u fokusu 2018“ podržana 22 projekta iz isto toliko gradova i opština u ukupnom iznosu od 150 miliona dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *