Bujanovac, grad mladih kulinara

Biserka Jović

BUJANOVAC, 18. april 2018. Učenici SŠ „Sveti Sava u Bujanovcu, Erika Demirović i Milan Tomić, koji  su bili 13. među 25 ekipa na proteklom Republičkom takmičenju učenika trećeg stepena ugostiteljskih škola u Novom Sadu, vratili su se svojim redovnim đačkim obavezama, uz lagano sređivanje ličnih utisaka.

Zadovoljstvo postignutim uspehom, novim poznastvima i novostečenim iskustvom, kako kažu, dodatno je overilo njihovo opredeljenje da nastave put u čarobni svet kuvarskih tajni.

Osim što joj je bilo prelepo na takmičenju, Erika je zadovoljna time što je uspešno uradila sve ono što su vežbali u školi.

Ovo je za mene jedno jako lepo iskustvo. Prezadovoljna sam plasmanom, iako znam da mogu više i bolje. Ali, ovo je za mene tek početak jer ću, svakako, nastaviti svoje usavršavanje na polju  kuvarstva – rešena je Erika.

Oduševljenje gradom, gostoprinstvom i novim poznastvima deli i Milan, njen drug iz školske (kuvarske) klupe.

Svidelo mi se što smo dobili priliku da odemo negde i predstavimo sebe i svoju školu. Nadam se da smo ispunili očekivanja. Nisam ni sanjao da ću upoznati toliko ljudi koji se uspešno bave kuvarstvom u kome su toliko priznati i cenjeni – oduševljen je Milan.

Uživanje u Novom Sadu

Oboje su srećni što im je, kažu, škola omogućila ovako  nešto.

Naravno, zahvalni su i nastavnicima, Aleksandru Dimitrijeviću i Bojanu Mitiću, koji su ih pratili i podržavali sve vreme. Ne kriju da su svoj pedagoški rad radili sa zadovoljstvom.

Ono je sada, svakako, većih razmera, jer je, naglašavaju, stigao uspeh u vrlo jakoj konkurenciji, zahvaljujući podršci učenika, kolega i škole na čelu sa direktorkom Biserkom Jović.

Pre svega želim da zahvalim direktorki i svima onima koji su nam pomogli  da odemo na ovo  takmičenje, kao i da pohvalim organizatore, što su ispunili  naša očekivanja, i  učenike što su odradili svoje zadatke i što su ponosno predstavljali našu školu. Nije mala stvar da smo prilikom prvog samostalnog učešća, u ovako jakoj konkurenciji iza sebe ostavili škole iz Beograda, Čačka, Kragujevca… – konstatuje Dimitrijević.

Njegov kolega Bojan dodaje da su ovim pokazali da nisu mali, uz obećanje da će ostaviti trag na tom polju.  

Iskreno se nadam da je ovo put kojim ćemo našu struku vratiti tamo gde joj je i mesto. Potrudićemo se da sa  učenicima radimo vredno kako bismo uspeli u tome. Još jedanput bih izrazio zahvalnost svima koji su doprineli našem uspehu, naročito direktorki Biserki Jović, što je za nas imala razumevanje, entuzijazam i hrabrost da se upustimo u ovako nešto. Takođe se zahvaljujem našim socijalnim partnerima koji su nam pružili punu podrškuporučuje Mitić.

Neskrivenu zahvalnost članovima školske takmičarske ekipe izražava Biserka Jović direktorka SŠ „S.Sava“, u kojoj se trenutno školuje četerdesetak učenika za zanimanja kuvar, konobar i poslastičar.

Zahvalna sam im na promociji naše škole. Moje je da izađem u susret svima, kada je u pitanju  uspeh, napredak  i usavršavanje učenika i nastavnika, kao i promocije škole – skromna je direktorka bujanovačke SŠ „S.Sava“, u kojoj očekuju odobrenje školske uprave  da u narednu godinu, pored ostalih, upišu novo kombinovano odeljenje od 30 budućih kuvara i konobara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *