Bujanovčani Ćuković i Jović istrčali Beogradski maraton

BUJANOVAC, BEOGRAD, 23. april 2018.Saša Ćuković i Slaviša Jović istrčali su u subotu stazu Beogradskog maratona na kome je pobedio Vranjanac Kristijan Stošić.

Za Sašu, međutim, nema odmora jer je već počeo da se sprema za Skopski maraton (42.195 m) koji se održava 5. maja.

On za Bujanovačke prenosi utiske iz Beograda:

Ostvaren je cilj, po izuzetno teškim uslovima za trčanje! Nakon četiri meseca napornih treninga, prolivenog znoja, trčanja po različitim vremenskim uslovima, pretrčanih od početka godine bezmalo 1000 km, istrčao sam svoj prvi maraton (42,195), najtežu atletsku disciplinu u olimpijskom programu, koja zahteva izuzetnu fizičku i mentalnu snagu, i to na najvećem maratonu u Srbiji, ne krije ponos naš sagovornik.

On podseća da je sa 7.200 učesnika ovo bio najmasovniji Beogradski maraton do sada, a Saša je ostvario rezultat 3:50:04:

U generalnom plasmanu osvojio sam 123. mesto u konkurenciji više od 800 trkača koji su startovali u ovoj trci, a u starosnoj kategoriji zauzeo sam 21. mesto u generalnom plasmanu, što je za mene izuzetno veliki uspeh, jer nastupam kao rekreativac u svim trkama. Pored mene, na maratonu je nastupio i profesor fizičkog vaspitanja Slaviša Jović, objašnjava Saša i dodaje:

-Ovom prilikom bih se zahvalio svojoj porodici na podršci koju sam imao u pripremi za maraton, jer je dosta vremena odricanja bilo potrebno spremiti se za jednu ovakvu trku. Nadam se da će u budućnosti, oni koji se brinu za sport u opštini Bujanovac, prepoznati ovakav vid reprezentovanja trčanja kao vida zdravog života i pomoći trkačima.

Na kraju, moram istaći, da sam ovu trku posvetio mom velikom prijatelju Ninoslavu Kostiću, koji zbog povrede još uvek ne može da se takmiči, i želim mu da se što pre vrati trčanju, i da zajedno širimo svest o zdravom životu koji trčanje donosi!




2 thoughts on “Bujanovčani Ćuković i Jović istrčali Beogradski maraton

  1. Aleksandar D. Popovic KUKE

    BRAVO BUJAQNOVCANI. SLEDECE GODINE DA NASTAVITE SA USPEHOM. TAKODJE CESTITAM I STOSICU IZ VANJE NA OSVOJENOM PRVOM MESTU.

    Reply
  2. Slavisa

    Sale moje iskrene cestitke, ostvario si svoju zelju, za sada si najbrzi Bujanovcanin koji je istrcao maraton. Zelim ti jos sportskih uspeha. Ostaje kao sportski motiv da prevazidjes Ninoslava Kostica koji do sada ima najveci broj istrcanih maratona, polumaratona i jedan ultra-maraton. Zelim li da to i ostvaris. Prof. Slavisa Jovic.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *