Počela izgradnja saobraćajnice u Industrijskoj zoni Preševo

PREŠEVO,10.april 2018. Državni sekretar Ministarstva privrede DraganStevanović i predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi u sredu su položili kamen temeljac za izgradnju kompletno infrastrukturno opremljene saobraćajnice u industrijskoj zoni u Preševu.

Stevanović je precizirao da projekat, koji je vredan 28,8 miliona dinara, u partnerstvu finansirajuMinistarstvo privrede i opština Preševo, od čega je učešće resornog ministarstva 14,22 miliona.

On je ukazao na to da je 2016. godine završen zajednički projekat izgradnje infrastrukturne instalacije u toj industrijskoj zoni, vredan 12,5 miliona dinara.

Na ovom prostoru , kako je saopšteno iz Vlade Srbijebiće obezbeđena osnovna infrastruktura, dovešće se voda, optika, struja.

-Preševo će nakon završetka ovog projekta, i ostalih koje realizujemo sa lokalnom samoupravom, biti atraktivnije za investitore, naglasioje državni sekretar.

Stevanović je dodao da je lično ponosan i na to što ćese, kroz jedan od programa Ministarstva privrede, u Preševu sufinansirati i rekonstrukcija Osnovne školeDituria„. 

Vrednost tog projekta je, kako je naveo, 32 miliona dinara.

Državni sekretar je dodao da će resorno ministarstvo sufinansirati i izradu projektno-tehničke dokumentacije za transfer stanicu za čvrsti otpad iznosom od 2,5 miliona dinara.

Svi ti projekti su, kako je istakao, deo politike Vlade Srbije da se ozbiljno pozabavi jugom naše zemlje.

– Nema više prostora za teme oko kojih ne možemo da se dogovorimo, ovo su životne stvari, budućnost i perspektiva i jako sam ponosan na lokalno rukovodstvo koje razume i prati politiku Vlade Srbije, poručio je on.

Arifi je izrazio zahvalnost Vladi Srbije, Ministarstvu privrede i državnom sekretaru Stevanoviću, ističući da je ovo za Preševo dan radosti, jer je projekat izgradnje industrijske zone započet pre 11 godina.

-Uskoro ćemo imati kompletnu infrastrukturu koja će biti na raspolaganju lokalnom biznisu, sa kojim smo već u pregovorima. Ovako stvaramo ekonomsku perspektivu za mlade, rekao je Arifi.

Stevanović i Arifi su nakon polaganja kamena temeljca obišli i fabriku „Solid“ u Preševu, koja će u narednih godinu dana zaposliti više od 200 ljudi iz te opštine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *