Albanci i Srbi, dijalog među dijalozima

Bujanovac, Preševo, 11. maj 2018.- U Preševu u Domu kulture u petak je organizovana debata “Albanci i Srbi između integracije i dezintegracije”, u okviru projekta Dijalog medju dijalozima koji realizuje Kulturni centar Rex uz finansijsku pomoć Fondacije za otvoreno društvo Srbije.

Na debati su govorili novinar Momčilo Petrović, Albert Heta, umetnik, Ragmi Mustafa, sociolog i Jelena Urošević, aktivistkinja ORD Bujanovac.

Debatu su moderirali Belgzim Kamberi i Nebojsa Milikić.

Izlaganje na početku debate predstavljalo je kraći osvrt na aktuelno razumevanje i značenje integracija u široj i užoj životnoj i radnoj sredini ljudi u Preševu.

Doživljaj, razumevanje i iskustvo integracija na nivou lokalne zajednice, radnog i poslovnog okruženja, na nivou nacije i nacionalnih država i njihovih većinskih i manjinskih politika, učesnici i učesnice debate su komentarisali iz ugla svojih angažmana i profesija: mediji, kulturna produkcija, društvene nauke, aktivizam.

Ovo je bila šesta debata u seriji Dijalog među dijalozima, koja za povod ima novo izdanje knjige Petrita Imamija „Srbi i Albanci kroz vekove“ u izdanju Samizdata B92, a čijih je nekoliko primeraka uručeno Biblioteci „Mehmet Jusifi“ u Preševu, kao donacija Fondacije za otvoreno društvo Srbija.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *