Bašte kafića i na travnjacima u centru, načelnik najavio rušenje

Baštu sklanjamo ako treba sa policijom: Fadil Aliti

BUJANOVAC, 15. maj 2018. – U Bujanovcu se ispostavlja da je otvaranje kafića na trgu unosan biznis, uz podrazumevajuće letnje bašte.

Ne bi to bio nikakav problem, naprotiv, da jedan od vlasnika ne prezaju ni od toga da svojim montažnim baštama pokriju i javne zelene površine na trgu.

Reporter Bujanovačkih zabeležio je danas  (utorak 15. maj) slučaj koji vidite na fotografiji ispred kafića prekoputa Opštinskog suda.

Radovi na bašti počeli su za vikend, da bi već početkom nedelje ovaj montažni objekat počeo da prima goste.

U tom nizu postoji nekoliko kafića sa baštama, ali je samo jedan od njih uzurpirao javno zelenilo.

Načelnik Opštinske uprave Fadil Aliti kaže za Bujanovačke da se ovaj i slični slučajevi neće tolerisati:

Odmah po prijavi pozvao sam načelnika Komunalne inspekcije koja je izašla na lice mesta i načinila zapisnik kojim se vlasniku nalaže stopiranje radova i uklanjanje bašte sa zelene površine. Koliko vidim, međutim, on nije ispunio nalog inspekcije. Ukoliko to odmah ne učini, bašta će biti prinudno sklonjena uz asistenciju policije, a vlasnik će sam snositi troškove, kaže za Bujanovačke Fadil Aliti.




One thought on “Bašte kafića i na travnjacima u centru, načelnik najavio rušenje

  1. Milica Ilic

    Konacno dobar clanak. Mi koji zivimo u centru vec nekoliko godina trpimo torturu zbog glasne muzike i uzurpacije javnih povrsina, zovemo policiju redovno, a niko ne reaguje. Da li je duznost policije da stiti javni red i mir? Da li je duznost inspekcije da sankcionise krsenje zakona? Nastavite da pratite ove teme jer je to uloga medija.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *